Home

Contact

 

Journalistiek

Hoewel in Nederland talloze mensen journalistiek actief zijn, hebben slechts weinigen zich volledig toegelegd op de gezondheidszorg. Zelf doe ik dat wel. Hierdoor heb ik sinds 1988 heel veel mensen leren kennen in deze sector. Ik kom op de werkvloer in ziekenhuizen en verpleeghuizen, in de thuiszorg, bij medisch specialisten, bij de medische en farmaceutische industrie, bij het management van zorginstellingen, bij adviesbureaus, bij de overheid en bij de redacties van medische vakbladen.

Het netwerk dat ik hierdoor heb opgebouwd, stelt me in staat om gericht mee te denken met mijn opdrachtgevers. Als zij een idee hebben voor een artikel, kan ik helpen met het bepalen van de invalshoek of het selecteren van de juiste personen om te interviewen. Willen ze een special uitgeven, dan kan ik meedenken over de invulling daarvan. En zie ik zelf een ontwikkeling die het beschrijven waard is, dan vind ik meestal wel een vakblad dat hierin is geïnteresseerd.

In de volgende media publiceer ik minimaal enige keren per jaar:

Arts & Auto. Het vakblad van de VVAA met interviews en achtergrondartikelen. In dit blad heb ik sinds 2008 een eigen column.

Cover. Een viermaal per jaar verschijnend tijdschrift in opdracht van medisch bedrijf Mölnlycke, over hygiëne en infectiepreventie.

De Psychiater. Nieuws en mededelingen van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, verzorgd door Benecke N.I.

De Huisarts in Praktijk. Het vakblad van de Landelijke Huisartsen Vereniging, met veel nieuws op politiek en organisatorisch gebied.

De Neuroloog. Nieuws en mededelingen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, verzorgd door Benecke N.I.

HAPkrant. Het vakblad voor de huisartsenposten.

Huisarts 24/7. Een nog jong tijdschrift over acute huisartsenzorg.

ICT Zorg. Het tijdschrift van Elsevier over de informatisering in de zorg.

Medische Oncologie. Een uitgave van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie, verzorgd door Benecke N.I.

Pharmaceutisch Weekblad. Al bijna 150 jaar hét vakblad voor de farmacie.

Standpunt. De nieuwsbrief van Prismant, de zakelijke dienstverlener voor de Nederlandse gezondheidszorg.

Steril. Het drie maal per jaar verschijnende bedrijfstijdschrift van Interster International, met informatie voor de operatiekamer en de centrale sterilisatieafdeling.

Z-kopers. Een nieuw vaktijdschrift over zorginkoop door zorgverzekeraars.

Zorgmarkt. Een tijdschrift dat Kluwer in 2007 op de markt bracht voor bestuurders in de zorg en dat snel een plaats wist te veroveren in de zakelijke bladenmarkt.

ZorgSelectief. Een vaktijdschrift voor hoofden operatiekamer en centrale sterilisatiekamer, ziekenhuishygiënisten en ziekenhuisinkopers.

2025. Dit opinieblad voor beslissers in de zorg is een uitgave van ActiZ, de branchevereniging voor de ouderenzorg in Nederland.