Home

Contact

 

Bij transparantie in de zorg hoort heldere communicatie

Sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet op 1 januari 2006 heeft iedereen in de gezondheidszorg de mond vol over transparantie. Alle partijen in de zorg - aanbieders, verzekeraars en consumenten - moeten kunnen zien wat het zorgaanbod inhoudt en welke kwaliteit dit heeft.
Deze transparantie in de zorg kan alleen gestalte krijgen als ook helder wordt gecommuniceerd. En dat is precies de doelstelling van Eva tekstproducties.

Eva tekstproducties is de naam die ik, Frank van Wijck, aan mijn bureau gaf toen ik me in 2002 vestigde als freelance journalist. Hieraan vooraf gingen dienstverbanden bij diverse uitgeverijen tussen 1988 en 2002. Ik werkte in die tijd voor tijdschriften als Revalidatie Magazine, Optima Farma en Farmaceutisch Nieuws, maar vooral voor Medisch Nieuws. Van dit laatste tijdschrift - gericht op medische hulpmiddelen - was ik tussen juni 2000 en februari 2002 hoofdredacteur, in de tijd dat het werd uitgegeven door Elsevier.

Inmiddels ziet mijn wereld er totaal anders uit. Van medische hulpmiddelen heb ik mijn aandachtsgebied verlegd naar de meer beleidsmatige en politieke hoek van de gezondheidszorg. Meer hierover vind je in de andere pagina's op deze website. Veel leesplezier en hopelijk tot ziens.